Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Imam 32 godine. Na levom jajniku 2002 god mi je utvrđena cista promera 7.4x4.8 (ova povrsina obuhvata i jajnik) Dg: cystis ovarii sin.Od tada dimenzije minimalno variraju ali je zapremina priblizno ista. Na ultrazvucnom pregledu moze se vidjeti granica izmedju jajnika i ciste. Markeri AFP, IRMA CEA i CA-125 su uradjeni polovinom 2003 i nalaz je bio uredan. Antibiotska terapija (klindamicin, chymocyclar)nije dala nikakve rezultate. Menstruacije su mi izuzetno uredne. PAPA test takodje. Posebnih tegoba i smetnji zbog ciste nemem ali me brine dugogodisnje prisustvo. Mozete li mi preporuciti neku terapiju ili dati savjet kako da se ponasam.


OGOVOR:
Ako su dimenzije ciste koje navodite 7.4x4.8 cm onda je taj problem rešiv samo operativnom terapijom.Najjednostavnije je da se uradi laparoskopsko odstranjenje ciste tim pre što perzistira kako navodite već 3 godine. Obratite se Vašem lekaru kako biste mogli sa njim da razmotrite i tu mogućnost tim pre što na dosadašnje terapije nije bilo rezultata.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google