Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
U 10. NEDELJI TRUDNOćE SAM. ANALIZE KRVNE SLIKE, URINA SU U REDU. I JA SE OSEćAM ODLIčNO. ŽELELA BIH DA URADIM JOŠ NEKE DODATNE ANALIZE PA ME ZANIMA KOJE SU TO?(OTKRIVANJE NEPRAVILNOSTI PLODA, DAUNOV SINDROM, ITD). IŠLA BIH I NA 3D ULTRAZVUK, ALI NE ZNAM U KOJOJ NEDELJI TRUDNOćE GA JE NAJBOLJE URADITI.


OGOVOR:
Kako ste u desetoj nedelji trudnoće obratite se radi konsultativnog UZ pregleda 12-14 nedelje trudnoće. U toj nedelji će Vam biti uradjen prvi tzv. neinvazivni skrining genetskih anomalija. Tom prilikom se meri vratna brazda (NT-nuchal translucenti) i odrede vrednosti free bata Hcg i PAPPA. na osnovu tih parametara se odredjuje stepen rizika razvojnih genetskih anomalija pa i Daunovog sindroma. Posle takvog kompleksnog pregleda biće Vam savetovano šta dalje treba raditi.Sledeći konsultativni pregledi treba da budu urađeni u 20 i 28 nedelji trudnoće. Što se tiče 3D Uz pregleda najpogodnije vreme je do 24 nedelje trudnoće. Naime u to vreme plod ne ispunjava u potpunosti amnionsku šupljinu i oko njega ima dovoljno plodove vode koja je neophodna za dobru UZ vizualzizaciju ploda i dobijanje kvalitetnih 3D snimaka.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google