Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
U 18-toj sam nedjelji trudnoce. Moja krvna grupa je 0 negativna a mog supruga A pozitivna. Ovo mi je prva trudnoca i na ultrazvuku smo saznali da je beba djevojcica. Interesuje me da li krvne grupe partnera mogu uticati na pol djeteta i na koji nacin. Molim pojasnjenje. Hvala


OGOVOR:
U kombinacijama krvnih grupa i Rh faktora kao što je kod Vas,Vaše dete može da nasledi Rh pozitivni faktor od oca.Kako se kod Vas radi o prvoj trudnoći moguće komplikacije zbog Rh inkopatibilije su izuzetno retke.Vaš lekar će Vam savetovati da odredite Rh antitela u krvi na osnovu čega će proceniti da li ima nekih problema ili ne. Rh -antitela treba da kontrolišete barem dva puta do kraja Vaše trudnoće na kraju drugog i u trećem trimestru trudnoće. Kada se porodite biće određena KG i Rh faktor Vašeg deteta. Ukoliko Rh faktor Vašeg deteta bude pozitivan tada ćete preventivno dobiti anti-Rh-imuni gamaglobulin ( Rhogam ) koji ima zadatak da spreči pojavu anti Rh antitela u Vašoj krvi i omogući Vam normalnu i bezbednu sledeću trudnoću.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google