Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Oko tri godine imam cistu na levom jajniku, transparentnog sadržaja, veličine oko 25x30 mm. U braku smo 5 g. Suprug je operisao varikocelu, posle čega je dosta poboljšan broj živih spermatozoida (70 %), u odnosu na ranijih 18% , ali je ukupan broj u uzorku i dalje oko 6 mil. Lečeni smo od hlamidije oko 2 godine. HSG nije radjen, već mi je predložena laparoskopija. Svi nalazi su mi sada uredni, uključujući i hormonske analize. Šta nam savetujete?


OGOVOR:
Predloženu laparoskopiju biste trebali prihvatiti. Kako se radi o dijagnostičko terapijskom postupku za vreme izvodjenja laparoskopije dobio bi se uvid u stanje materice i jajnika a cista koju imate već duže vreme bi se na taj način odstranila. To je i definitivni dijagnostički postupak na osnovu čega bi Vam se savetovalo lečenje. S obzirom da se kod Vašeg supruga sada radi o Olygospermiji IIIo ( mali broj spermatozoida u l.mililitru ejakulata) verovatno bi vam se posle laparoskopije savetovala AIH (inseminacija spermom supruga u indukovanim ciklusima ) a ukoliko ne bi bilo rezultata sa tim lečenjem došla bi u obzir Vantelesna oplodnja. O tim metodama lečenja više se možete informisati na sajtu www.zdravljezene.co.yu
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google