Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Živim u malom gradu sa slabim mogućnostima lečeenja bilo kojeg oboljenja. Problem je sljedeći: partner je nekoliko godina osjećao bolove u donjem dijelu stomaka i imao krvarenje pri erekciji i ejakulaciji, te je lečen od chr. prostatitsa. Pre mesec dana, otišli smo u veći centar kod urologa koji mu je otkrio infekciju chlamidiom. Što se tiče simptoma kod mene, u zadnje vreme mi se javljao vag. sekret, ali je ginekolog obicno utvrdjivao II ili III grupu vag. sekreta i davao mi Geonistin vag. (kod nas se ne rade pregledi na pojedine bakterije). Kod urologa, oboma je data terapija: Visiren 1g prvi dan, zatim Doxiciklin 2x1 (5 dana). Nakon toga, test na chlamidiu kod mene je bio negativan, ali se javila gljivična infekcija pa sam dobila MacMiror Complex vag. Partneru je produžena terapija. Ovaj put je koristio 7 dana Hemomicin. Medjutim, test na chlamidiu mu je opet pozitivan. Veoma smo zabrinuti, pogotovo kad smo pročitali Vaš tekst i vidjeli posledice koje može naneti ova bakterija. Zato Vas molimo da nam savetujete u kom pravcu dalje da se lečimo i partner i ja, treba li da radimo još neke pretrage (pogotovo ja jer mi ginekolog nije rekao da li se chlamidia moze opet pojaviti iako mi je test bio negativan i iako koristimo prezervativ).


OGOVOR:
Lečenje Chlamidie trachomatis moze biti dugotrajno a infekcija uporna sa potrebama ponovljenih terapiskih postupaka. Zaključak o izlečenju se može doneti tek kada su barem dva nalaza posle terapije (u razmacima od mesec dana) negativna. Bris kanala grlića materice treba uzimati najranije 7 dana od poslednjeg dana menstruacije. Ukoliko se analiza uradi ranije mogu se dobiti "lažno"negativni rezultati. Dokle god nalazi kod Vas i supruga ne budu dva puta uzastopno negativni odnose morate imati isključivo sa prezervativom jer u suprotnom postoji stalna mogućnost reinfekcije. Pored ovog brisa uradite i bris na Micoplasmu huminis i Ureaplasmu urealiticu. To su bakterije koje takodje mogu davati probleme o kojima govorite. Terapija koju Vam je savetovao Vaš lekar jeste terapija koja se u tim situacijama prepisuje.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google