Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
I ja i muž imamo 33 godine. U braku smo dve godine. Poslednje 2 godine pokušavali smo da ostanem u drugom stanju pa kako se nije desilo išli smo prvo kod ginekologa. Moji hormoni su u redu, njegovi takodje, kao i pregled kod urologa ali spermogram (koji je radjen samo jednom) pokazao je odsustvo spermatozoida. Urolog i ginekolog su rekli da se radi o azospermiji. Predloženo nam je kao jedino rešenje da se iz testisa pokušaju izvaditi spermatozoidi i onda pokuša veštačka oplodnja. Takodje rečeno nam je da se to može raditi samo jednom. Da li se zna procenat uspešnosti ovaog postupka? Takodje me zanima da li se na osnovu jednog sprematograma, ultrazvučnog pregleda testisa i prostate i jednog hormonalnog testa može dati ovakav zaključak? Zahvaljujem se unapred na odgovoru.


OGOVOR:
Na osnovu samo jednog pregleda ejakulata bez dodatnih pretraga teško je postaviti definitivnu dijagnozu Azoospermije. Potrebno je uraditi barem dve analize uzastopno u razmaku od minimalno 10 dana uz prethodno petodnevnu apstinenciju i ako je moguće u različitim laboratorijama. Azoospermija ne znači i odsustvo spermatogeneze. Azoospermija je dijagnoza za odsustvo spermatozoida u semenoj tečnosti. Da bi se ustanovilo da li postoji spermatogeneza (stvaranje spermatozoida u testisima) u Vašem slučaju bi trebalo uraditi i biopsiju testisa kako bi se to ustanovilo. Tek nakon takve analize, ukoliko bi taj pregled ustanovio da postoji spermatogeneza ti spermatozoidi bi se mogli koristiti za oplodnju ali metodom ICSI (jedna od metoda vantelesne oplodnje. Pročitajte o ovome na sajtu www.zdravljezene.co.yu Ovom metodom lečenja postižu se vrlo dobri rezultati (do 30% iznetih trudnoća po pokušaju). Obratite se nekom od timova koji imaju iskustva sa tom metodom lečenja.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google