Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Moj suprug posle uradjenog spermograma ima dijagnozu "Olygoasthenospermia". Da li mi možete nesto vise reći o tome i koji nam je sledeći korak? Unapred hvala.


OGOVOR:
Olygoasthenospermija je sinonim koji označava manji broj spermatozoida u l mililitru semene tečnosti - manje od 20 mililitara i manje od 50 % progresivno pokretnih spermatozoida. Potrebno je ponoviti pregled sperme uz prethornu petodnevnu apstinenciju od seksualnih odnosa. Ukoliko i ponovljeni nalaz bude isti tada bi trebalo uraditi bakteriološki pregled semene tečnosti, uraditi bris uretre (mokraćnog kanala) na Chlamidiu trachomatis, Micoplasmu hominis, ureaplasmu urealiticu, i pregled na trichomonas vaginalis.Sa tim nalazima i nalazima sperme da se obrati urologu koji bi trebao da isključi eventualno postojanje nekog zapaljenskog obolenja i po potrebi ordinira terapiju. Više o ovom problemu možete poročitati na stranici "Bračna neplodnost" sajta www.zdravljezene.co.yu
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google