Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Interesuje me da li povećana telesna težina ima velikog uticaja na neredovne menstrualne cikluse i mogućnost ostajanja u drugom stanju. Imam 33 godine, 92 kg a visoka sam 161 cm i godisnje imam 7-8 puta menstruaciju. Želim da ostanem u drugom stanju. Do sada nisam ostajala a pokušavam zadnje dve godine. Povecanu težinu sa 70kg imam poslednjih 5 godina a neredovne menstruacije imam oduvek.


OGOVOR:
Povećana telesna težina može biti uzrok neurednih menstrualnih ciklusa i izostanka ovulacija ali telesnu težinu možemo označiti kao uzrok tom stanju tek ukoliko se i drugi mogući razlozi prethodno isključe ( policistični jajnik, obolenja štitaste žlezde ). Povećana telesna težina može biti uzrok anovulacijama i neurednim ciklusima zbog toga što se u masnom tkivu deponuju relativno velike količine hormona koji se luče u hipofizi ( FSH i LH pogledajte "Fiziologija menstrualnog ciklusa " na ovom sajtu) neophodnih da bi se podstakao jajnik da normalno funkcioniše i omogući sazrevanje jajne ćelije. Ukoliko se telesna težina redukcionim dijetama dovede do približno idealne iz nestalog masnog tkiva se oslobadjaju hormoni koji mogu povoljno delovati na jajnik. Nisu retke trudnoće koje nakon tog nastaju. Svakako, pre nego što svoju telesnu težinu označite kao jedini uzrok neuspelim pokušajima da zatrudnite posavetujte se sa svojim lekarom koji će vam verovatno savetovati kompleksnije hornmonsko ispitivanje.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google