Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Imam veoma bolne menstruacije praćene povraćanjem i dijarejom sa jakim grčevima u donjem delu stomaka. Uradila bih kompletan ginekološki pregled ali ne znam šta se sve podrazumeva pod "kompletnim pregledom" i da li ovi indikatori koji prate moje menstruacije ukazuju na neko ozbiljno obolenje.


OGOVOR:
Ginekološki pregled koji vi nazivate "kompletan" podrazumeva ginnekološki pregled sa uzimanjem briseva i pregled ultrazvukom. Vaš problem koji opisujete je dosta čest problem velikog broja žena. U principu bolne menstruacije mogu biti primarne i one su najčešće posledica jakih kontrakcija materičnog mišića tokom menstrualnog krvarenja. Prouzrokovani su stavaranjem velikih količina jednog hormona koji proizvode same mišićne ćelije a koji se zove PROSTAGLANDIN. U cilju smanjenja tegoba savetuju se lekovi koji imaju antiprostagladinsko delovanje kao što je veoma poznat i rasprostranjen lek čije je generičko (izvorno) ime Ibuprofen a u apotekama ga mozete dobiti pod imenom BRUFEN.Taj lek možete uzimati ali sa njim treba započeti 2-3 dana pre nego što započne menstruacija i to 1x1 tab od 600 mg. pa dalje tokom menstruacije. Ukoliko sa lekom započnete u vreme kada se pojave tegobe njegov efekat nije onakav kakav bi želeli da bude.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google