Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Zbog bolova u donjem desnom delu trbuha javila sam se na pregled kod ginekologa sumnjajući na upalu zbog prehlade. Međutim lekar je na ultrazvuku otkrio cistu na desnom jajniku veličine 37x45, desni jajnik je veličine 29x29 a levi 17x19. Imam 22 godine pa se plašim i na samu pomisao o sterilitetu koji bi mi mogao ovaj problem doneti. Posto nisam upućena u detalje, zamolila bih Vas da mi objasnite od čega nastaje cista, kako se leči ili suzbija i kakvu bi mi terapiju preporučili. Hvala!


OGOVOR:
Cista koju opisujete nije velika. Verovatno se radi o folikulu iz prethodnog ciklusa koji nije "prsnuo" u vreme ovulacije. Taj nalaz se najčešće u dijagnozi opisuje kao "perzistentni folikul". Tokom sledeće menstruacije najčešće prska i spontanmo nestaje. Kada vam prođe menstruacija ponovo uradite UZ pregled. Zbog toga se nemojte previše brinuti. To ne mora biti uzrok steriliteta već se najčešće radi o prolaznom problemu.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google