Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Uzimam Klomifen zbog problema sa ovulacijom. Tokom uzimanja leka lekar mi kaže da imam malu količinu guste cervikalne sluzi. Pitala sam ga da li treba da se urade neki pregledi da bi se ustanovilo zbog čega je to. On mi je odgovorio da to nije potrebno. Šta bih trebala da preduzmem?


OGOVOR:
Nedostatak cervikalne sluzi je jedan od nuzgrednih efekata Klomifena. Smermatozoidima je potrebna sluz da bi mogli prodreti prema jajnoj ćeliji kroz cervikalni kanal, a nedostatak sluzi sprečava njihovo kretanje. Tokom uzimanja Klomifena taj poremećaj je čest pa lekari savetuju da se uzima Estrogen (u obliku ESTRADIOL tab.) kako bi se taj poremećaj izbegao. Smanjena količina cervikalne sluzi za vreme uzimanja Klomifena viđa se zbog toga što je ovaj lek poznat i kao antiestrogen, pa su ponekad količine estrogena neophodne da podstaknu normalnu produkciju cervikalne sluzi u cervikalnom kanalu nedovoljne da bi se to postiglo.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google