Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Suprug (34 god.) i ja (32. g) vec godinu dana pokusavamo da imamo bebu. Zbog bolnih i napetih grudi i malaksalosti pre tri meseca sam otisla kod ginekologa koji je utvrdio da imam funkcionalnu cistu (2.6 cm) na levom jajniku uz primetno debljanje endometrijuma (14.9 mm na 15. dan ciklusa). Takodje, vec sedam meseci pratimo ovulaciju putem urino testa, po kojem ja upste ne ovuliram. Doktor je rekao da mozda imam nespecifican oblik PCOS jer moje obe mladje sestre imaju PCOS ali sa izrazenim simptomima i gradjom jajnika sa PCOS. Interesuje me zasto je ova cista nastala i da li izostanak ovulacije imam veze sa njom ili je to posledica PCOs. Kako da izlecim cistu, a kako da podstaknem ovulaciju? Doktor mi je rekao da, posto je rec o funkcionalnoj cisti, da dodjem za 2 do 3 meseca, i da ce onda da odluci sta da radimo. I da li je moguce da imam nespecifican oblik PCOs a da to nikada nije bilo utvrdjeno na ultrazvuku. U kakvoj je vezi debljanje enomitrijuma sa cistom ili izostankom ovulacije?


OGOVOR:
Zašto je cista nastala naravno teško je reći. Najčešće je to posledica neprskanja folikula u vreme ovulacije pa folikul i dalje proizvodi hormon koji utiče na zadebljanje sluznice materice koju vi opisujete ( 14.9 mm ).Kod PCOSa uglavnom se može , na osnovu UZ pregleda i pregleda hormona , veoma decidno reći da li taj problem postoji ili ne.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google