Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
U 11-toj sam nedelji trudnoće. Danas sam dobila rezultate krvne grupe, A- (A negativna). Suprug ima krvnu grupu A (A pozitivnu). Interesuje me kada i šta treba da radim (znam da treba da primam neka antitela ili nešto slično, ali ne znam kad). Imam 34. godine i ovo mi je prva trudnoća. Unapred Hvala!!!


OGOVOR:
U kombinaciji Rh faktora koje Vi navodite moguće je da dete nasledi Rh faktor oca dakle da mu krvna grupa bude Rh pozitivna. Tokom trudnoće Vaš lekar će Vam preporučiti da povremeno uradite pregled titra Rh antitela u Vašoj krvi. Veoma retko se dešava da se u prvoj trudnoći ta antitela stvore.Trudnoća i porođaj uglavnom protiču uredno. Kada se porodite odrediće se KG i RH faktor Vašeg deteta. Ukoliko bi se desilo da je Rh factor Vašeg deteta (+) pozitivan tada biste u toku 78 č. od porođaja primili RHOGAM koji bi sprečio da Vi stvorite antitela na Rh+ antigen.Posle takve zaštite i sledeće trudnoće bi prošle bez problema. S poštovanjem
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google