Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Imam 51 godinu i mislim da sam ušla u menopauzu pošto sam poslednju menstruaciju imala pre 7 meseci. Pre više od 15 godina sam počela sa uzimanjem kontraceptivnih tableta koje sam uzimala samo 7 meseci. Zbog bolova koji su se tada pojavili u nogama lekar mi je ukinuo te lekove rekavši da postoji opasnost od tromboza venskih krvnih sudova. Kako sada imam simptome menopauze, znojenje, talase vrućine nesanice, plašim se da uzmem Hormosku supstitucionu terapiju zbog iskustva od pre 15 godina.


OGOVOR:
Rizik od tromboza kod onih koji uzimaju Hormonsku supstituciju je 2-3 puta veća, ali i pored toga ona je mala jer se kod zdravih žena javlja u 1:5000 slučajeva. Ako je neko sklon trombozama rizik se kod uzimanja terapije mnogodtruko uvećava. Značajno je za vas da znate da li se tada na trombozu sumnjalo ili je i dijagbnostikovana. U svakom slučaju pre nego što biste se odlučili na HST bilo bi potrebno prethodno ispitibvanje koje bi isključilo sve faktore koji bi mogli utiucati na pojavu tromboza. Potrebno bi bilo uraditi sledeće analize: holesterola i indeksa ateroskleroze, faktora koagulacije, i uraditi kolor dopller ultrazvučni pregled krvnih sudova venskih i arteriskih. Na osnovu toga Vaš lekar u saradnji sa Vama bi doneo odluku o eventualnoj primeni hormonske supstitucione terapije.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google