Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Imam 47 godina i od pre par meseci imam sve simprome perimenopauze, talas vrućine, nesanicu, razdražljivost. Menstruacije su mi neuredne u većim vremenskim razmacima nego ranije ali ih dobijam. Obratila sam se lakaru koji mi je savetovao estrogene flastere koje koristim već tri meseca. Posle ove tarpije se jako dobro osećam. Svi simptomi su nestali. Dnevna doza estrogena koja se oslobadja iz «flaster» je 0.05 mg. Ne znam da li je to velika količina Estrogena koju dobijam? Da li će mi škoditi i da li treba da uradim neke preglede?


OGOVOR:
činjenica da su simpromi zbog kojih ste se obratili lekaru nestali ukazuje na povoljno dejstvo terapije koju ste dobili. Količina estrogena koju dobijate je izuzetno mala i nema razloga za brigu da će Vam škoditi. Od nalaza koje biste mogli uraditi (ukoliko se terapija estrogenima produži na duži period od 3 meseca) bili bi značajni: UZ pregled dojki, hepatogram, faktori koagulacije i eventualno ultrazvučni kolor dopler pregled venskih krvnih sudova.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google