Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Imam 20 godina i od kad sam imala prvu menstruaciju(sa 14 godina) menstruacije su mi neredovne, otprilike jedna svaka dva meseca. Svo ovo vreme sam mislila da je to normalno i da će se samo regulisati, ali nije došlo do toga. Šta može biti uzrok? Posle puberteta javili su se problemi sa licem i pojava bubuljica kojih ne mogu da se otarasim sve do danas, iako sam koristila sva moguća kozmetička sredstva. Interesuje me da li te dve stvari mogu biti povezane?


OGOVOR:
Treba da isključite postojanje kod Vas policističnog ovarijalnog sindroma (PCOS) koji nije redak u opštoj populaciji (oko 15% žena ga ima ) a njegovi simptomi su sliči tim koje Vi opisujete:neredovne menstruacije, Treba da se urade analize hormona :FSH,LH E2 3 dan ciklusa i UZ pregled na osnovu kojeg se mogu videti karakteristične osobine jajnika u tom stanju ( veliki broj folikula koji ne dostižu fazu veličine za ovulaciju). Kozmetički problemi koje imate takođe su često povezani sa tim stanjem. Ukoliko se i Vaš lekar složi sa tim, lek koji mi dajemo je hormonski preparat Diane 35 koji ima povoljan uticaj na jajnik ali i na kozmetičke probleme o kojima govorite. S poštovanjem
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google