Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Postovani, Moje pitanje je vezano za najbolji vid kontracepcije. U ozbijlnoj sam vezi i razmisljam o piluli ili spirali eventualno. Znam da treba da odem na pregled i konsultujem ginekologa, ali me interesuje sledeće: Imam kamen u žučnoj kesi jos iz tinejdzerskih dana, da li me to čini lošim kandidatom za pilulu (nisam je ranije koristila) ili ipak postoji neka vrsta i za mene? Takodje, nisam radjala, imam 28 godina, da li me to čini lošim kandidatom za spiralu i koje su moguće prateće tegobe, tj. ima li nekih opasnosti ako se ona stavi? Takodje imam obilne cikluse , sto je utvrdjeno kao razlog anemije koju sam lecila injekcijama gvozdja pre nekoliko godina. Od tada povremeno pijem tablete gvozdja, 2 puta godisnje idem na kontrolu i uglavnom sam tu negde odmah iznad donje granice normalnih vrednosti (krvna slika). Sta mi preporucujete? Hvala unapred Z.D.


OGOVOR:
Kako imate obilne menstruacije sa anemijama koje su, kako kažete, protumačene obilnim menstruacijama. Spirala nebi bila najsretnije rešenje za Vas. Hormonska kontracepcija - danas postoji niz preparata sa veoma malim količinama hormona - nebi bila kontraindikovana zbog kamena u žučnoj kesi ukoliko nebi postojali neki drugi razlozi da se ona ne primeni. S obzirom na obilnosti menstruacija hormonska kontracepcija bi imala i u tome pozitivnog efekta. Dakle razmišljajte o hormonskoj kontracepciji. Svavkako ne uzimajte lekove " na svoju ruku" već uz konsultaciju sa Vašim lekarom. S poštovanjem
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google