Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Radjena mi je laparatomija pre pet nedelja i izvadjeni su mi jedan jajnik i jajovod. Drugi jajovod je neprohodan. FSH mi je na gornjoj granici. Planiran je IVF medjutim na tom jednom jajniku pojavila se nova cista odmah nakon prvog ciklusa. Da li moze da se radi IVF ako imam cistu? Moze li on da se izvadi prilikom punkcije? Koja je procedura preporucljiva. Napominjem da imam 38 godina i nemam jos uvek dece. Hvala na odgovoru !


OGOVOR:
Indukcija ovulacije sa cistom na jajniku,naročito kada postoji samo jedan jajnik, nije preporučljiva. Pre započinjanja indukcije bilo bi potrebno sadržaj ciste evakuisati(isprazniti) punkcijom ciste.Posle toga biste dobili u dva do tri ciklusa lekove koji bi jajnik "smirili" pa tek kada bi Ultrazvučna slika jajnika bila normalna mogli bi ste se uključiti u program vantelesne oplodnje. s poštovanjem
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google