Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Koliko zavaljena materica utice na nemogucnost zacetka i da li postoji neka (operativna) metoda za njeno postavljanje u normalan polozaj?


OGOVOR:
Zavaljena materica nije uzrok neplodnosti. Može biti uzrok nešto težeg zanošenja zbog anatomskih odnosa koji do toga dovode. Naime u takvim situacijama grlić materice je usmeren prema prednjem vaginalnom svodu dok se sperma nakon ejakulazije smešta u zadnji vaginalni svod.Da bi se u tim situacijama obezbedio dobar kontakt glića materice sa spremom koja treba da prodje kroz kanal grlića materice savetuje se posle odnosa ležanje jedno vreme na trbuhu kako bi se sperma iz zadnjeg "prelila "u prednji vaginalni svod i na taj način došla u dobar neposredan kontrakt sa grlićem materice. Inače 3% žena ima takav položaj materice i to nikako nije uzrok neplodnosti.Korektivna operacija zbog toga nije potrebna.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google