Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Poslednju menstruaciju sam imala pre mesec ipo dana. Test za trudnocu je pokazao pozitivan rezultat, medjutim kada mi je radjen ultrazvuk plod se nije video (U cavumu uteri hipertrofican endometrijum (decidua?) ali se gestacioni mesak jos uvek ne uocava). Dobila sam terapiju Dabrostonom, i ultrazvuk mi je ponovo radjen za 4 dana ali je rezultat bio isti kao i prethodnog puta. Ultrazvučni pregled je je ukazao da je sluznica materice pr: 15 mm. 29.06. sam uradila test beta HCG iz krvi, rezultat je 5000. Da li je moguce da je moja trudnoca vrlo mala da bi se jos uvek videla na ultrazvuku, ili je pak u pitanju vanmatericna trudnoca? Ukoliko je vanmatericna trudnoca, koje su njene posledice, obzirom da je ovo prvi put da sam ostala u drugom stanju. Moram da napomenem da mi je menstruacija vrlo neredovna.


OGOVOR:
Kako Vam je menstruacija "veoma neredovna" moguće je da se u vreme kada ste bili na UZ pregledu gestaciski mešak i plod još nisu videli. Naime kod dugih razmaka izmedju menstruacija 35 i više dana ovulacija ne nastupa 12-14 dana ciklusa već mnogo kasnije 18-20 dana ciklusa i kasnije pa je to što Vi opisujete moguće. U svakom slučaju mora se misliti i na vanmateričnu trudnoću.Kod normalne trudnoće se vrednosti beta Hcg-a duplo uvećavaju za 48 č. Ukoliko te vrednosti odstupaju treba se posavetovati sa lekarom. S poštovanjem
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google