Slanje sadržaja Web lokacije Zdravlje Žene putem E-maila


E-mail adresa primaoca:

E-mail adresa pošiljaoca (vaš E-mail):

Naslov poruke:
Zdravlje Žene - Prijatelj vam šalje ovaj odgovor na pitanje

Poruka:

Ovaj tekst ili pitanje sa odgovorom Vam je poslao posetilac Web lokacije www.zdravljezene.co.yu. Nadamo se da će Vam biti od pomoći i da ćete uskoro ponovo posetiti našu lokaciju koja se najmanje tri puta nedeljno ažurira novim sadržajima. Srdačno vaši:
www.zdravljezene.rs

PITANJE:
Imam 25 godina i u braku sam dve godine, a nemam dece.Suprug ima 33 godine i spermogram je pokazao azospermiju.Dva puta je radjen spermogram, u dve razlicite laboratorije i oba puta je dijagnoza azospermija.Suprug je u sedmoj godini zivota operisao kriptorhizam(njegova dijagnoza-retentio testis), oba su testisa bila u pitanju.Da li je ta operacija do nekle uzrok ovakvog spermograma.Da li postoji ikakva mogucnost da do trudnoce dodje prirodnim putem.Da li je vantelesna jedino moguce resenje ko azospermije?


OGOVOR:
Kako se radi o azoospermiji mogućnost vantelesne oplodnje ne postoji. Kriptohizam je čest uzok tome stanju koje je najčešće ,nažalost ,definitivo.Operacija nije uzrok toga stanja. Urolog Vašeg supruga bi trebao da donese odluku o daljim postupcima.Da bi se ustanovilo da li uopšte postoji spermatogeneza ( stvaranje spermatozoida ) u testisima bilo bi korisno uraditi i biopsiju testisa. To bi bila definitivna dijagnostika posle koje bi Vam se mogao dati savet o terapiskim mogućnostima.
Pitanja i odgovori
.
Mailing Lista
     Vaš e-mail:
    
Upis   brisanje
trenutno na listi (3124)
.
Dodaj u Fvorites Podesi kao Homepage rss kanali
Zdravlje Žene Kontakt Pomogli su nam RSS Kanali
Postavite pitanje
Plodni dani | Plodni dani. Kalendar u PDF formatu | Računanje datuma porođaja, UZ pregleda itd. | Kalorijske tablice
Google